1 februari 2024

Op (de) T bij... Marco Bijl en Kees van der Vlies van DigiTrust

Zij zijn gevestigd op de bovenste verdieping van gebouw TQ5 bij MELT.

Wat doet jouw bedrijf?

"DigiTrust houdt zich bezig met auditen en certificeren en beoordelen de informatiebeveiliging (cybersecurity) bij verschillende organisaties. We toetsen hoe de organisatie bewust, voorbereid en weerbaar is op digitale aanvallen." aldus eenenthousiaste Marco. "Hierbij richten we ons op de processen, mensen en techniek." vult Kees aan.

"DigiTrust beschikt over een accreditatie bij de Raad voor Accreditatie (RVA) voor het uitgeven van erkende certificaten aan organisaties waar de informatiebeveiliging goed geregeld is. Cybersecurity is van groot belang, zeker in dezeHightech regio. Dat is dan ook de reden waarom we ons kantoor op Strijp-T hebben gevestigd."

"Strijp- is voor ons een inspirerende omgeving met innovatieve en technologische bedrijven. De commmunity vinden we ontzettend leuk; de 1 aprilgrap. in de atoombunker vonden wij een super grap. Maar, toonde ook aan dat Philips hier vroeger zich ook al bewust bezig hield om voldoende weerbaar te zijn bij aanvallen."

Wat is jullie rol?

"Marco is directeur en Kees is Lead Auditor. Wij werken door het hele land met een team van 15 auditoren. Regelmatig komt het hele bedrijf in de High5, een van de vergaderkamers van MELT, bij elkaar."

Bij wie zou je ons de volgende keer op de T willen laten gaan?

Naar onze onderbuurman ABB. Wat doet zo'n groot internationaal opererend hightech bedrijf met cybersecurity?