Brainport bereikbaar

e-bike actie

Probeer een e-bike en fiets naar je werk!

va donderdag 1 december 2022

Probeer gratis een week een e-bike!

De Brainportregio groeit als kool. Het wordt dan ook steeds drukker op de weg. Op Strijp-T werken we graag mee aan een oplossing en faciliteren daarom vanaf  1 december 2022 een e-bike probeeractie voor onze Strijp-T 'bewoners'. Iedereen die wil kan een week lang gratis een e-bike proberen voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer of fietsritjes in het weekend. We laten je graag ervaren hoe leuk slimmer en duurzamer reizen kan zijn!

 

We luiden deze actie feestelijk in op 1 december 2022 bij Vascobelo om 16.30 uur en overhandigen de eerste drie fietsers de sleutel en fiets. Wees welkom, ook als je (nog) geen fiets hebt gereserveerd.

Hoe reserveer ik een e-bike als Strijp-T bewoner?

1.   Ga naar: ebikeproberen.nl

2.   Kies ‘e-bike reserveren via je werkgever’ en klik op Strijp-T

3.  Pak je agenda erbij: in welke week zou jij de e-bike willen uitproberen? De actie start op 1 december 2022

4.   Kies je e-bike: welke past het beste bij jou?

5.   Je ontvangt de benodigde informatie per mail, zoals waar je de e-bike op kan halen en tips voor gebruik zoals een gebruiksaanwijzing

 

Twijfel je nog? Deze vijf voordelen trekken je over de streep!

 

1.   Geen kosten en geen gedoe

Zonder kosten en gedoe mag je een week lang een e-bike naar keuze uitproberen. Hoe fijn is dat! Naast geen kosten heb je ook geen zorgen. Alles is geregeld: van verzekeringen en hulp bij pech onderweg tot een supportdesk waar je met al jouw vragen terecht kunt. De probeeractie is niet alleen bedoeld voor woon-werk afstanden maar ook voor privégebruik. Zo ervaar je pas echt goed of een e-bike bij je past.

 

2.   Sneller op je werk

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen sneller op het werk is met een e-bike dan met een auto. Woon je 10 kilometer of zelfs minder van het werk af? Dan is dit zelfs 56 procent!

 

3.   Scoor je dagelijkse beweging

E-bikes werken niet vanzelf. Er zal toch gewoon getrapt moeten worden. Het is dus een hele makkelijke manier om je dagelijkse portie lichaamsbeweging te scoren. Wist je trouwens ook dat wanneer je een e-bike hebt, je twee tot drie keer toe vaker de fiets pakt dan mensen met een fiets zonder trapondersteuning? Voor je het weet gebruik je de e-bike niet alleen voor woon-werk maar ook om naar de voetbalclub of naar een feestje te fietsen.

 

4.   Ontspannen ritje

Hoe heerlijk is het om in de ochtend fris op het werk te verschijnen en aan het einde van de dag je hoofd leeg te maken terwijl je de file omzeilt? Met de wind door je haren en frisse lucht in je longen kom je relaxter aan op je plaats van bestemming.

 

5.   E-bike en je omgeving

Last but not least! De kilometers die je met de e-bike aflegt, zijn maar liefst vijftig keer minder milieubelastend dan wanneer je diezelfde kilometers met de auto aflegt. Hierdoor kun je als individu een steentje bijdragen door dagelijks op de fiets op het werk te verschijnen.

 

Kortom: Wil jij sneller, sportiever, meer verantwoord én relaxter naar je bestemmingen reizen, dan is een e-bike helemaal zo gek nog niet!