15 mei 2023

Thuis op Strijp-T

Onder toezicht van bijna 200 genodigden kwam gisteren, exact 132 jaar na oprichtingsdatum van Philips, Gerard Philips weer ‘thuis’ op Strijp-T.

Ditmaal in de vorm van een enorm kunstwerk, dat symbool staat voor menselijkheid en innovatie. Een monument dat niet alleen over het verleden gaat, maar tevens ‘een poort naar de toekomst’ is.

Mooi om te zien dat alles klopt. Gerard Philips, de drijvende kracht achter Philips en bekend als Maker, Creater en Innovater kon geen toepasselijker plaats krijgen, dan in het Gloeilampplantsoen op Strijp-T.

Een plek waar nog steeds dagelijks bedrijven zich bezighouden met hoogwaardige innovatie, high tech en design en zich voorbereiden op de toekomst.

 

Het beeld van Gerard Philips is ter inspiratie voor toekomstige generatie nu al genomineerd voor het meest bijzonder plekje van Gemeente Eindhoven om te fotograferen. Zowel overdag als ’s avonds. Ook in de tunnel zelf, die op zich als een selfie paradijs fungeert. Beslist de moeite waard om dit te komen ervaren.

 

Het beeld is gemaakt door Andreas Hetfeld en door Philips overhandigd aan burgemeester Jeroen Dijsselbloem als blijvend aandenken aan deze bijzondere man, die zoveel impact op de samenleving en omgeving heeft gehad en sinds gisteren opnieuw indruk weet te maken in Brainport Eindhoven.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Strijp-T?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.