30 mei 2024

Rooftop concert Strijp-T- 2024 groot succes!

Ondanks de dreigende donkere lucht brak gisteren uiteindelijk toch de zon door boven Strijp-T.

Op het dak van gebouw TQ werd voor de derde maal het rooftop concert door en voor de Strijp-T community georganiseerd.

Iedereen op Strijp-T kreeg letterlijk het podium om zijn of haar muzikale talent te showen. Hierdoor hadden we een gevarieerd aanbod en kon iedereen losgaan op de muziek die hij zelf leuk vond. Er was dan ook een super sfeer.

 

De opening van het concert werd gedaan door het duo Kevin Peels van Evido met Lindsay Beeks, gevolgd door de band ‘Mistaken for Strangers’. In deze band spelen Strijp-T-ers Marnix van Wijland van Sorama en Kevin Hoogendam van Whyellow.

 

Daarna was het de beurt van Jorg Goyvaerts van SoMMedia, die optrad als soloartiest en daarna met de Strijp-T band gitaar speelde.

 

De Strijp-T band bestond dit jaar uit 9 muzikanten, afkomstig van 7 verschillende bedrijven, waarbij ieder nummer in een andere samenstelling werd gespeeld en er van instrument werd gewisseld.

 

Zo kregen Lorraine van Dijk van Accenture, Hans van Oosten van Air Liquide, Niels Rood van Avular, Petra van Dooren van Whyellow, Robin Swaanen en Kevin Peels van Evido, Marco Van Kersbergen van CelSian en Wilfred van der Eerden van Strijp-T het al snel voor elkaar om alle aanwezigen voluit te laten mee swingen en zingen met bekende covers.

 

Ook dit jaar waren de drummende Rooftop Brothers Boudie Hoogedeure en Wilfred van der Eerden present. Karel Franken van het gelijknamige bureau FRANKEN liet iedereen genieten van zijn verschillende muziekinstrumenten.

 

Het concert werd afgesloten met een optreden van de band Storing met leadzanger Eric Slaats van Fontys ICT. De bar werd gerund door vele Strijp-T vrijwilligers, herkenbaar aan hun Strijp-T Rooftop T-shirt en de BBQ werd verzorgd door slagerij van Hooff uit Heeze. Hoevenaars zorgde voor het geluid en de organisatie namens de Strijp-T community was in handen van Ton van de Kerkhof van Brainport Development en Wilfred van der Eerden van Strijp-T.