2 februari 2024

Qualified.Technology kiest voor Strijp-T

Deze week is Qualified.Technology van de Hightech Campus naar Strijp-T verhuisd. In het voormalige Glaslaboratorium van Philips gaan ze samen met andere robotica, software en ai-bedrijven, een innovatief ecosysteem opzetten.

“Dankjewel voor de enorme gastvrijheid en mogelijkheden Avular en MELT. We gaan er samen iets moois van maken! Reach for the Sky!
Wie volgt?”

... vraagt Co-founder en Co-CEO Ron Meelen. Qualified.Technology houdt zich bezig met het bevorderen van technologische ontwikkeling en ontsluiten van technische expertise door te experts te verbinden en expertise te delen om maatschappelijke en economische uitdagingen op te lossen om de wereld ten goede te veranderen.

In de glaskathedraal op Strijp-T is Avular reeds gevestigd, maar heeft een deel van de ruimte beschikbaar gesteld voor het workspace concept ‘MELT at Avular’. Hier kunnen robotica- en hightech start- en scale-ups zich vestigen. Met de 6000 vierkante meter die dit voormalige Philips Glaslaboratorium groot is, is het gebouw een inspirerende werkomgeving voor bedrijven die elkaar aanvullen in de hightech maakindustrie. Initiatiefnemer Avular, een mobiele robotfabrikant en softwareontwikkelaar, neemt 2500 meter van het gebouw in gebruik. De overige 3500 meter dient als shared workspace met ready-to-use kantoren, lab-, test- en experienceruimtes voor andere bedrijven in de robotica industrie.


Op de begane grond van MELT at Avular is een lab- en testruimte voor robotica. Start- en scale-ups vormen er een community en kunnen elkaars faciliteiten delen. Er is ook ruimte om rijdende robots en drones te testen. De eerste huurders hebben hier inmiddels hun intrek genomen. Op de eerste en tweede verdieping komen hightech bedrijven in ready-to-use kantoren met 10 tot 30 werkplekken. 8 van de 16 kantoren zijn inmiddels verhuurd. Er is ook ruimte voor een selecte groep flexwerkers die de community versterkt.