25 maart 2022

Officiële opening kunstwerk Silo T

Strijp-t weer een kunstwerk rijker!

Afgelopen vrijdag werd op Strijp-T het kunstwerk ‘Silo-T’ van Stella van Beers formeel overhandigd en officieel geopend.

Tijdens de laatste Graduation show van Design Academy Eindhoven ontstond het idee om het afstudeerproject van Stella toe te voegen aan de kunstroute op Strijp-T. Het kunstwerk van zes en halve meter hoog, met een diameter van bijna twee meter en 750 kilo zwaar sluit aan op het Strijp-T thema ‘Make-Create-Innovate’. Ook wat betreft duurzaamheid vanwege het hergebruik van materialen, om aan te wenden voor een nieuwe functie.

Ieder gebouw op Strijp-T is van zichzelf al bijna een kunstwerk. Hoe toepasselijk is het dan om een kunstwerk hier te plaatsen dat tevens een mini-woning herbergt.

Stella van Beers: “In de zoektocht naar een passende herbestemming, is gekeken naar een toekomstige functie, zonder de herkomst uit het oog te verliezen. Klaar voor een tweede leven”. En dit komt overeen met het transformeren van de verschillende bedrijfspanden hier op T.

Na een welkomstwoord van Boudie heeft Strijp-T beheerder Wilfred officieel een lint doorgeknipt en de sleutel overhandigd gekregen.