15 januari 2024

Op (de) T bij… Stefan de Bever van De Bever Architecten

Bij de start van een nieuw jaar wordt dikwijls even stil gestaan bij het maken van plannen. Zo is dit ook het geval bij de ontwikkeling en inrichting van Strijp-T. Vandaar dat Cecile en Boudie ditmaal in gesprek gingen met architect Stefan de Bever, al jaren nauw betrokken bij Strijp-T en een belangrijke rol speelt op Strijp-T.

 

Wat doet jouw bedrijf?

“Wij creëren en bewaken de kwaliteit van de ruimte om mensen daarin op een prettige manier te laten werken en verblijven. Het ruimtelijk ontwerpen en het engineren doen we van stoel tot stad. Voor Strijp-T betekent dit dat wij o.a. betrokken zijn bij het ontwerp, de transformatie en renovatie van het Innovation Powerhouse en gebouw TX. Maar ook het pro-actief meedenken, uitvoeren en bewaken van het stedenbouwkundig ontwerp van het hele terrein. En bijvoorbeeld ook de bedenker zijn van de T-line wandelroute en het Strijp-T-shirt. En momenteel zijn we ook bezig met het inrichten van de nieuwe kantoortoren en bedrijfshal voor Bosch in gebouw TX”, aldus Stefan.

“Het unieke van Strijp-T is om met een hecht team jarenlang betrokken te blijven bij deze grootse ontwikkeling. Een prachtige uitdaging om zorgvuldig om te gaan met 25 Ha historisch waardevol terrein. Hierbij het stoere industriële karakter behouden van het ensemble van verschillende  architectonisch waardevolle Philips fabrieken. Dusdanig transformeren dat gebied en gebouw toekomst bestendig blijven. En dat de filosofie van Philips voortleeft: Praktische gebouwen met veel natuurlijk licht, ruim van opzet met bovengemiddeld groen, zodat je op Strijp-T in een prettige omgeving bevindt. En dat Strijp-T voedingsbodem blijft voor saamhorigheid. Het typische Philips familiegevoel om dingen samen te doen, herken je ook nu weer bij de Strijp-T community. De mens staat al die jaren nog steeds centraal. Door een prettige werk en leefomgeving te creëren, wilde men vroeger graag bij Philips werken. Strijp-T is nog steeds een inspirerende plek om te werken wat de laatste jaren in het kader van de ‘battle for talent’ cruciaal is”.

 

Wat is jouw rol?

“Als architect en eigenaar van De Bever Architecten stuur ik ons team aan. Als ruimtelijke denker bewaak ik de helikopter view binnen het Strijp-T ontwikkel- & bouwteam en voer ik als creatief regisseur de regie”.

“Bijzonder is dat ik net als opdrachtgever GEVA een familiebedrijf ben met jarenlange kennis en praktijkervaring met een generatie overschrijdende lange termijn visie”.

“Naast het nadenken over de architectuur en de technische details, vind ik vooral de persoonlijke betrokkenheid met wie ik werk belangrijk. Dit maakt het extra leuk om op en aan Strijp-T te werken en onderdeel te zijn van de Strijp-T community”.

 

Bij wie zou je ons de volgende keer op de T willen laten gaan?

“Ga eens bij ‘nieuwkomer’ Bosch langs die zich straks als grootste speler op Strijp-T in gebouw TX gaat vestigen’.‘