20 maart 2024

Op (de) T bij Settels

..... Sven Pekelder en Richard Nap van Settels Savenije Group of Companies.

Wat doet jullie bedrijf?

“Bij Settels, zoals we onze bedrijfsnaam vaak afkorten, bedenken en bouwen we, als ‘solution provider’, equipment en modules voor machines in de chipindustrie en houden ons bezig met microscoop technologie in de hightech maakindustrie. Hierbij is 50% R&D en 50% bestaat uit productie van precisie onderdelen. We ontzorgen zo klanten over de hele wereld en doen dit nu met 160 personen, die 14 nationaliteiten vertegenwoordigen. Gezamenlijk beschikken we over jarenlange kennis en ervaring en een netwerk op het gebied van het technologisch ontwikkelen op het hoogste niveau.”

“Settels is een voedingsbodem voor studenten. Hier zijn altijd relatief veel stagiaires. Allen met een passie voor grensverleggende techniek en beschikken over een grote nieuwsgierigheid. In combinatie met deze inspirerende werkomgeving, hebben we een enorme aantrekkingskracht voor zowel studenten als voor klanten in de hightech industrie.”

“Strijp-T als hightech omgeving met veel innoverende bedrijven draagt hieraan bij en versterkt een laagdrempelige onderlinge kruisbestuiving. Ook de rol en activiteiten van de community past hierbij en spreekt vooral de jongeren aan. Ondanks dat zo’n herontwikkeling van het naastgelegen gebouw TX af en toe wat ongemak oplevert, is het ontzettend mooi om te zien dat ook van dit gebouw de historische waarde zorgvuldig wordt behouden. En zo ontstaat hier een uniek stukje Eindhoven, dat mooie hightech bedrijven aantrekt en zo een steeds belangrijkere positie in de hightech omgeving van Brainport inneemt.”

Wat is jullie rol?

“Als CTO ben ik verantwoordelijk voor het oplossen van de vraag wat wij op technisch gebied kunnen betekenen voor onze klanten”, aldus Sven. ‘En ik ben als COO directeur voor onze R&D afdeling en daarbij verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van de gehele organisatie. Samen ontwikkelen we veel en maken we onderdeel uit van het Management Team”, licht Richard toe.

Bij wie willen jullie dat wij de volgende keer op de T gaan en waarom?

“Smurfit Kappa, omdat die midden op het terrein zo’n groot gedeelte inneemt.”