12 augustus 2023

Op (de) T bij… Ruben Sommer van Avular

De serie ‘Op (de) T bij….' bracht ons ditmaal bij.... Ruben Sommer van Avular. Als één van de weinige mobiele robotica bedrijven houdt Avular zich dagelijks bezig met het (autonoom) rijden en/of vliegen van nieuwe en bestaande robots, waarbij ze een platform creëren voor modulaire softwaresystemen.

Om uiteindelijk hiermee bij te dragen aan het oplossen van problemen, zoals personeelstekort: robots inzetten voor repetitieve taken zodat er tijd vrij komt voor personeel voor de meer complexe en creatieve vraagstukken. Robots zijn in staat om meer, sneller, veiliger en/of efficiënter werk uit te voeren dan wij tot nu toe kunnen. Het is heel afwisselend en breed. Van zelfrijdende schoonmaakmachines, bagagesystemen tot en met schoorsteeninspectie. Je komt op StrijpT dan ook regelmatig Avular robots tegen waarmee testen worden uitgevoerd.

Ruben: “Sinds 3 jaar ben ik als Control Engineer bij Avular werkzaam. Hierbij houd ik me bezig met sensor data en software die het gedrag van een robot beïnvloedt. Je ziet mij regelmatig in de drone kooi drones testen of elders op het terrein met andere mobiele robotica systemen.

Ik heb het enorm naar mijn zin hier op Strijp-T. Ik reis dagelijks met de trein van en naar Tilburg, die letterlijk hier voor de deur stopt. Naast deze perfecte verbinding is het op Strijp-T leuk. Er wordt veel georganiseerd zoals het Rooftopfestival en het Tournament. We verhuizen straks naar het prachtige gebouw TY dat voor ons ideaal is om naar hartenlust met mobiele robotica bezig te zijn. Alleen al de beschikking hebben over de grootste dronekooi van Europa is natuurlijk ontzettend fijn werken.”

 

Bij wie op zou je ons de volgende keer op de T willen laten gaan?

“Bij Sorama. Ondanks dat wij veel samenwerken op het gebied van testen van geluidscamera’s in combinatie met mobiele robotica, ben ik benieuwd wat zij nog allemaal meer doen.”