9 maart 2024

Op (de) T bij Franken

.…Pam Portheine en Dorien Franken-van Ham van bureau FRANKEN.

 

𝗪𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝘁 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝗳?

“Wij zijn een project managementbureau, die als regisseur optreedt in de bouwbranche. Maar dan doe ik onszelf eigenlijk tekort”, aldus Pam. “Inderdaad”, reageert Dorien. “We zijn een veelzijdig bureau. Onze werkgebieden zijn vaak Cultuur, Duurzaamheid en Monumentaal waarbij die centrale thema’s een steeds belangrijkere rol in ons werk spelen. Zo zijn we eind vorig jaar Erkend Monumenten Adviseur geworden en zodoende het enige gecertificeerd project managementbureau in Nederland”.

 

“Hierbij benadrukken we in het proces hoe je duurzaamheid in vastgoed toepast in de breedste zin van het woord. Uiteraard door met respect voor het verleden betreffend vastgoed te herontwikkelen, maar ook op welke wijze de rijke geschiedenis in het toekomstige verhaal voortleeft. En hoe de specifieke sociale cultuurwaarde van het erfgoed kan worden behouden middels sociale participatie’.

 

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗿𝗼𝗹?

Pam: “Ik ben alweer bijna 2 jaar hier bij bureau FRANKEN aan de slag, nadat ik op het project ‘Domusdela’ afstudeerde. Ik houd me vooral bezig met de ‘zachte’ kant van erfgoedtransformatie door met diverse belanghebbenden nauw bij het proces en het beoogde eindresultaat te betrekken”. Dit is ook de reden dat wij in het Innovation Powerhouse zo ontzettend op onze plaats zitten. Samen met andere bedrijven op één en dezelfde werkvloer zorgt voor een brede kennis en ervaring. Maar dit geldt eigenlijk voor heel Strijp-T. Zoals we bijvoorbeeld nu andere bedrijven snel weten te vinden om samen met en voor de Strijp-T community een plan te bedenken voor de invulling van het monumentale weeghuisje”.

 

Dorien, die zich bij FRANKEN al 20 jaar bezighoudt met Finance & Control vult aan: “naast de aanwezigheid van vele diverse disciplines in ons team van ruim 30 personen, versterkt de open ruimte hier de samenwerking met Adviesbureau Van de Laar. Je loopt heel makkelijk en snel naar elkaar toe of ontmoet elkaar in vergaderkamers of tijdens de verschillende leuke momenten die voor de Strijp-T community worden georganiseerd”.

“Die Strijp-T community versterkt bovendien onze eigen community binnen Franken” legt Pam uit. “Door gezamenlijk zoveel mogelijk in te haken met ons team op de Strijp-T events, creëer je vanzelf toevallige ontmoetingen, die dikwijls weer tot nieuwe creatieve ideeën en innovatie kunnen leiden”.

“Mochten jullie iemand kennen die ook enthousiast wordt van participatie/community building. Wij zoeken nog een leuke nieuwe collega!”

 

𝗕𝗶𝗷 𝘄𝗶𝗲 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗱𝗮𝘁 𝘄𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗸𝗲𝗲𝗿 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗧 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺?

Pam antwoordt meteen “Bij Kevin Peels van Evido Innovative Film Production, omdat hij en ik samen op dezelfde middelbare school hebben gezeten en elkaar nu weer regelmatig op Strijp-T tegenkomen.”