24 april 2024

Op (de) T bij Evido

.... Kevin Peels (26 jr) van Evido

Wat doet jullie organisatie?

“Evido is een filmproductiehuis. Wij produceren films van strategie tot concept tot opnames en monteren van video’s. Dit doen we met 6 personen in vaste dienst. Om ons heen zit een flexibele schil van freelancers. Wat opvalt is dat wij een jonge club zijn. De oudste is 27 jaar. Dat komt, omdat ik al op mijn 16e gestart ben met dit bedrijf”, aldus een enthousiaste Kevin. “De naam Evido is een anagram van Video. Moeilijker is het niet. Dit zegt precies wie we zijn, wat we doen en hoe we werken”.

“In corona tijd brachten wij Eersel op dusdanige wijze in beeld, dat je gewoon voelde hoe leeg het dorp was. Deze video plaatsten wij online en werd massaal opgepikt. Onder andere door David van Iersel van 24U in bedrijf waarmee we sindsdien veel samenwerken. En zo kwamen we al snel op Strijp-T terecht”.

“We hebben het hier erg naar ons zin en willen dan ook niet meer weg. Fijn om te weten dat je hier kunt doorgroeien als bedrijf. En wat ons vooral aanspreekt, is de actieve Strijp-T community. Dat maakt het hier zo leuk. We proberen aan iedere evenement mee te doen, waarbij het Tournament en het Rooftop concert wel het meest favoriet zijn. Bij laatst genoemd event zie je ons hele team als eerste dansend vooraan bij het podium staan. En Robin en ik spelen in de Strijp-T band. In welke werkomgeving vind je dit nou?”

Wat is jouw rol?

“Ik ben medeoprichter en eigenaar van Evido. Ik houd me vooral bezig met het bedenken van de concepten, maar de liefde voor de camera zorgt ervoor dat ik ook nog regelmatig zelf bezig ben met filmen. Iedere dag doen wat je leuk vindt, is het mooiste wat er is. Een verhaal maken dat boeit als je het terugziet.”

“Sinds we op Strijp-T gevestigd zijn, is ons bedrijf geprofessionaliseerd. In plaats van tussen de weilanden in Hapert klanten ontvangen, werken we nu in een dynamische omgeving met sterk groeiende bedrijven die hulp kunnen gebruiken bij het creëren van een sterk merk. Inmiddels zijn de directe buren zoals 24 U in bedrijf, Ctouch en Sorama klant. En natuurlijk Strijp-T waarvoor we de aftermovies voor de Community events maken en recent de historie van gebouw TX hebben vastgelegd. Ook de aanwezigheid van vele creatieve marketingbureaus in Eindhoven maakt het werken vanuit Strijp-T extra aantrekkelijk.”

“Wat ik wil benadrukken dat ook de aanwezigheid van St Lucas op Strijp-S ervoor zorgt dat we voortdurend stagiaires en studenten over de vloer hebben. Die laatste groep komt tussen de middag hier vaak lunchen en komt laagdrempelig in aanraking met de praktijk. We dagen ze uit om aan hun portfolio te werken en te ervaren hoe leuk het is om met passie in de creatieve sector van niets iets te maken. Doen waar je het beste in bent. In ons vak gaat het om samenwerkende specialisten bij elkaar zien te brengen.”

Bij wie wil je dat wij de volgende keer op de T gaan en waarom?

“Bij David van Iersel van 24U in bedrijf. Hij heeft ons naar Strijp-T gehaald en in een groot netwerk geplugd, waardoor de groei van ons bedrijf in een stroomversnelling kwam. Zo werken we bijvoorbeeld momenteel aan vette projecten met bekende Nederlandse bands zoals Direct en Racoon. Wie had dat een paar jaar geleden kunnen bedenken toen we nog tussen de weilanden zaten”.