2 november 2023

Op (de) T bij….Esmée

Het Strijp-T tournament bracht ons in contact met Esmée Vaessen van de B-group en spraken af om na de zomervakantie verder kennis te maken onder het genot van een kopje T. Het werd een gezellig gesprek waarbij directeur Joost Huijgen ook aanschoof.

De B-group heeft vijf B’s in één kantoor op de tweede verdieping van gebouwTQ:

B-smart fundering, B-invented, B-happy realisatie, B-too architectuur & interieur en B-leaf systeembouw. Een hele mond vol.

𝗪𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝘁 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝗳?

“Wij ontwerpen, engineeren, produceren en realiseren vette gebouwen. Daarin gaat het volgens ons niet om wat je kan, maar om hoe je het aanpakt. Daarom denken wij altijd vanuit processen en hoe we die kunnen optimaliseren.”

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗿𝗼𝗹?

Esmée: “Ik houd me bezig met marketing en communicatie van de B-group. Ondanks dat dit mijn eerste werkplek is en ik pas in juni begonnen ben, voel ik me heel erg thuis op Strijp-T. De omgeving is groen. Tegelijkertijd heel inspirerend door de vele verschillende mensen en ondernemingen die zich hier hebben gevestigd. Kortom, het is hier gewoon leuk!” Joost vult aan: “heel bijzonder hoe veel ‘Strijp-T bewoners’ elkaar opzoeken en de verbinding zoeken. Zo zijn we tijdens ‘Gluren bij de Buren’ in contact gekomen met Joep Verheijen van B-too en maakt nu onderdeel uit van de B-group.

Bij wie zou jij graag zien dat we de volgende keer op de T gaan en waarom?

“Ik denk dat jullie eens een T’tje moeten gaan drinken bij Brainport Development. Brainport is super gebrand en veel van hun waarden komen overeen met die van ons. Zo delen we een innovatieve mindset en de interesse in de ontwikkeling van de regio. Ik ben benieuwd hoe het er bij hen op kantoor aan toe gaat.”