14 december 2023

Op (de) T bij... Eric Slaats van Fontys ICT

Een bijzonder ontmoeting; hij was 7 jaren geleden één van de eersten die met het ontwikkelteam van Strijp-T contact opnam.

 

‘Gebouw TQ moest dé plek worden om innovatief ICT-onderwijs aan te bieden. Voor deze nieuwe vorm van onderwijs, met Open Innovatie Labs, is een inspirerende omgeving zonder klaslokalen te midden van innovatieve bedrijven één van de belangrijkste uitgangspunten’, aldus Eric.

 

𝗪𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝘁 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝗳?

‘Fontys ICT biedt een ICT-opleiding aan in de breedste en modernste zin van het woord. Zo maakt bijvoorbeeld interactieve kunst ook onderdeel uit van deze opleiding, wat je misschien zo op het eerste gezicht helemaal niet zou bedenken.

 

De opleiding sluit naadloos aan op de kernbegrippen van Strijp-T: make - create - innovate. De sfeer en de vibe hier in en om het gebouw, vind je niet in een schoolgebouw of campus’.

 

‘Dat is ook de reden waarom we hier thuishoren en zo succesvol zijn. Onze unieke werkwijze waarop bedrijfsleven en een kennisinstelling elkaar over en weer versterken, blijft overigens niet onopgemerkt. Regelmatig bezoeken delegaties uit de hele wereld ons om op Strijp-T letterlijk een kijkje in de keuken te nemen hoe het hieraan toegaat. Ik ben zelf ook regelmatig bij andere instellingen, zoals onlangs op de Humber University in Toronto’.

 

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗿𝗼𝗹?

Als associate lector houd ik me voornamelijk bezig met (onderwijs)innovatie, open opleiden en excelence binnen Fontys ICT. Belangrijk is dat op TQ 1.850 studenten, naast kennis vergaren, het daadwerkelijk toepassen in praktijk. Samen met 130 partnerbedrijven leren we ze hier om zelfstandig deel te nemen aan open innovatieve challenges en praktijkgericht onderzoek waarbij sommige studenten zelfs hun eerste bedrijf starten’.

 

‘Werken aan en het ontwikkelen van zaken die betekenis geven en toegevoegde waarde leveren aan de maatschappij is belangrijker dan puur alleen kennisoverdracht van leerstof. Zeker op ICT-gebied is deze snel achterhaald. Het tijdig kunnen inspelen op steeds snellere technologische veranderingen en die toe te passen is onze taak om hiervoor een omgeving te creëren waar studenten gemotiveerd aan de slag kunnen’.

 

𝗕𝗶𝗷 𝘄𝗶𝗲 𝘇𝗼𝘂 𝗷𝗲 𝗼𝗻𝘀 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗸𝗲𝗲𝗿 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗧 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗹𝗮𝘁𝗲𝗻 𝗴𝗮𝗮𝗻?

‘Ga gerust eens op de T bij CTOUCH. Zij zijn één van onze partnerbedrijven en kan je de ervaring vanuit het bedrijfsleven over onze toegevoegde waarde eens vanuit ander perspectief beluisteren’.