29 maart 2024

Op (de) T bij Brainport voor Elkaar

..... Jacline de Kort van Brainport voor Elkaar.

Wat doet jouw organisatie?

“Brainport Development heeft onlangs Brainport voor Elkaar geïnitieerd; een vereniging van werkgevers uit het bedrijfsleven, maatschappelijk veld, onderwijs en overheid. De leden willen een bijdrage leveren aan het algehele welzijn van de regio door aan de slag te gaan met oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de Brainportregio. We kunnen alleen een economisch succesvolle regio blijven als we ook op sociaal gebied sterk zijn”, aldus Jacline.

“De vereniging is begin dit jaar tot stand gekomen door het samenbrengen van verschillende bestaande initiatieven van Gemeente Eindhoven, Gemeente Helmond, Brainport Development, Impact 040 en Samen voor Eindhoven, in één loket voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)”.

Wat is jouw rol?

“Als marketeer ben ik bijna vijf jaren geleden bij Brainport Development aan de slag gegaan en momenteel werkzaam als Manager Programmabureau Brainport voor Elkaar. Ik geef dagelijks leiding aan een bevlogen team van zeven personen om het algehele welzijn van de Brainportregio te versterken en het verschil te maken. En nadrukkelijk beperken we ons niet tot de hele grote bekende bedrijven in onze regio. Zo onderhoudt bijvoorbeeld Wendy van den Akker, onze goede doelen makelaar veel contact met MKB bedrijven”.

“Doordat wij vanuit het kantoor van Brainport Development op Strijp-T gevestigd zijn, is het leggen van verbindingen erg gemakkelijk. Onze inspirerende en goed bereikbare werkplek, midden tussen het bedrijfsleven, zorgt ervoor dat mensen graag naar ons toekomen. En dankzij onze ambassadeurs Paul van Nunen en burgemeester Jeroen Dijsselbloem ontstaat automatisch een letterlijke verbinding tussen de economische en sociale agenda van onze regio. Strijp-T als centrum van het Innovation District is fantastisch om als ‘spin in het web’ te functioneren en verbindingen te leggen”.

“Strijp-T is bij onze acties, zoals bijvoorbeeld van 2 tot 17 april waar we spijkerbroeken voor Kledingbank Eindhoven inzamelen, één van de inzamelingspunten. Via de Strijp-T community wordt het thema MVO op verschillende momenten en manieren verder onder de aandacht gebracht en bedrijven uit te nodigen lid te worden van onze vereniging”.

Bij wie willen je dat wij de volgende keer op de T gaan en waarom?

“Bij Prysmian Draka. Als één van de grotere bedrijven hier op het terrein ben ik benieuwd hoe zij hun MVO gedachte activeren”.