8 mei 2024

Op (de) T bij….

Daphne Menheere (31) van Accenture.

 

Wat doet jouw organisatie?

Accenture, Industry X Industrial Design, is wereldwijd actief op het gebied van industrieel ontwerp, met expertise in diverse disciplines. Onze focus om fysieke producten voor het digitale tijdperk te ontwerpen, sluit erg mooi aan bij het ‘make-create-innovate’ concept van Strijp-T.

“Mijn leven vindt grotendeels plaats op Strijp; ik woon, werk en sport in dit gebied en iedere keer als ik voorbij Strijp-T liep en naar het Innovation Powerhouse keek, bedacht ik me hoe fantastisch het zou zijn om hier te kunnen werken. Het is hier zo inspirerend en industrieel, een heel andere vibe dan op de TU/e, waar ik hiervoor werkte. Ik ben heel graag op kantoor, heb superleuk werk en fijne collega’s. Wat mij betreft de perfecte combinatie die je niet overal vindt!’

 

Wat is jouw rol?

“Sinds begin 2022 ben ik als ‘Design Research Lead’ verantwoordelijk voor het onderzoek binnen de organisatie, waar mijn doel is het laten aansluiten van het ontwerp op de behoefte van de gebruikers.”

“We reizen regelmatig naar het buitenland om onderzoek uit te voeren met de daadwerkelijke eindgebruikers, maar ben toch wel heel graag op Strijp. Hiernaast waardeer ik het ook erg om mee te doen aan de community activiteiten op Strijp-T, zoals het rooftopconcert en het tournament. En wellicht volgend jaar samen met mijn kleine en de Paashaas paaseieren zoeken in het Gloeilampplantsoen.”

“Strijp-T vind ik een bijzonder stuk van het Strijp-gebied. Ik zie dit als het werkgedeelte van Strijp met jonge hippe bedrijven in een inspirerende omgeving waar het fijn werken is en je heerlijk kunt lunchen op het naast gelegen Strijp-S. De grote hoeveelheid groen op Strijp maakt het ook aantrekkelijk om je hond uit te laten. Het enige dat ik mis, is een kinderopvang in dit gebied.”

 

Bij wie wil je dat wij de volgende keer op de T gaan en waarom?

“EindhovenGym, omdat zij het voor elkaar hebben gekregen om, naast sportief bezig te zijn, een eigen hechte community op te bouwen van enthousiaste sportievelingen. Hierdoor leer je een verscheidenheid van mensen kennen met een positieve open houding als één van de gemeenschappelijk kenmerken.”