29 mei 2024

𝗢𝗽 (𝗱𝗲) 𝗧 𝗯𝗶𝗷....𝗔𝗕𝗕

Ditmaal werden Cecile en Boudie welkom geheten door een ontvangstcomité Rita Malik, Maria Pancheva en Willem Pietersz in een prachtig ingericht kantoor in gebouw TQ.

 

𝗪𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝘁 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗲?

ABB is wereldwijd een grote toonaangevend hightechbedrijf met vele diverse disciplines. In Eindhoven staat E-mobility centraal en vinden R&D activiteiten plaats rond EV-charging. Zo wordt onder andere onderzocht hoe het opladen van elektrische auto’s steeds efficiënter kan plaats vinden. 

 

De vestiging op Strijp-T beschikt dan ook over een autowerkplaats binnen en een plein met diverse test stations buiten. En is ABB de officiële charging partner van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap. In samenwerking met ingenieurs van het autosportbestuur, heeft ABB E-mobility een innovatieve en veilige oplossing ontwikkeld voor het opladen van de Gen3-auto's. "Samen met de Formule E helpen we de wereldwijde adoptie van schone mobiliteit aan te moedigen door technologieën te verbeteren en de voordelen van duurzame elektrificatie te benadrukken." 

 

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗿𝗼𝗹?

Rita is sinds een jaar werkzaam als office manager/management assistant. “In deze functie treed ik onder ander op als eerste aanspreekpunt richting Strijp-T community en de Strijp-T beheerder”, aldus Rita. Maria vervolgt “en ik ben werkzaam als global product marketing manager EV charging solutions. Deze functie vervul ik gedeeltelijk op onze locatie in Delft als hier in Eindhoven”. Willem: “als prototyping engineer ben ik verantwoordelijk voor het support tijdens de Formule-E race weekenden”.

“Wat dat betreft sluiten onze activiteiten naadloos aan bij het Strijp-T thema Make-Create-Innovate. Dagelijks zijn we hier bezig met innovatieve ideeën. En dan helpt zo’n inspirerende omgeving, waar veel jonge hoogopgeleide mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten. Een bezoek aan het dakterras maakt dan ook vast onderdeel uit van onze rondleiding met onze gasten. Vanaf daar is heel mooi te zien hoe het terrein is ingericht met veel groen en diverse plaatsen waar je kan verblijven of die een leisure element bevatten. 

Wat opvalt is hoe snel dit terrein zich ontwikkelt. Al deze dynamiek spreekt jong talent erg aan en dan is hier midden in de Brainport gevestigd te zijn een absolute pre. Ook de aanwezigheid van Fontys ICT als directe buren hier op Strijp-T maakt het makkelijk om gebruik te maken van de nieuwste kennis en technieken”.

𝗕𝗶𝗷 𝘄𝗶𝗲 𝘄𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗷𝘂𝗹𝗹𝗶𝗲 𝗱𝗮𝘁 𝘄𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗸𝗲𝗲𝗿 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗧 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺?

“Als het gaat om probleem oplossen, is het werken aan problemen met een ‘social impact’ misschien wel het allerbelangrijkste. Vandaar is een volgend bezoek aan ‘7-steps-2-heaven’, die zich bezighouden met ‘indoor farming’ als oplossing voor het wereldvoedselvraagstuk, beslist de moeite waard.”