Stootblok op zijn plaats bij Veemgebouw Eindhoven

Eindhovens Dagblad

,,Hé, krijgen we op Strijp-S nu ook nog een station", zegt een voorbijganger terwijl hij zich door de st romende regen naar zijn werk of school begeeft. De mannen van GEVA BV kijken even op van hun werk: het plaatsen van het stootblok dat de herinneringen aan de Philips spoorlijnen op Strijp-S leven moet houden.

Spoorlijnen

Het initiatief van de Henri van Abbestichting werd vrijdagmorgen ook daadwerkelijk uitgevoerd. Het cadeau van GEVA BV (en niet GEMA, zoals eerder gemeld) heeft een plekje gekregen bij het Veemgebouw. Daar stond lang ook een stootblok, aan het einde van een zijtak van een van de drie spoorlijnen langs de vele Philipsgebouwen. Het Veem was een magazijn voor Philips; het heeft daarom ook zo'n hoge begane grond, dat was het laad- en losperron.

Mede-initiatiefnemer Ruud Nordt zocht - naar eigen zeggen in prettige samenwerking met de gemeente Eindhoven en Park Strijp Beheer - naar de juiste locatie. Dat werd het Veemgebouw. Daar hoopt eigenaar woningcorporatie Sint Trudo op termijn ook de oude portiersloge bij wat vroeger de Beukenpoort van de verboden stad was te herbouwen. Als er een goede exploitatiemogelijkheid is voor zo'n glazen, halfronde aanbouw.