'Gebouw TAB kan maakbaak worden'

Gebouw TAB op Strijp-T wordt nieuw leven ingeblazen door de Kragt Groep en partners. De oude golfkartonfabriek kan een maakbaak worden, menen Jeroen en Martijn van Wezel.

Kragt Groep heeft onderdak gevonden in het voormalige Philipsgebouw TAB aan de Achtseweg Zuid op Strijp-T. De vastgoedontwikkelaars en interieurontwerpers hebben er plaats gevonden voor het kantoor, maar ook voor partners die hun ideeën omzetten in daden. Het bedrijf van de broers Jeroen en Martijn van Wezel heeft met enkele partners ongeveer de helft van de oude golfkartonfabriek van Philips gehuurd.

Het gebouw ligt op het als industrieterrein gebruikte Strijp-T, aan de poort aan de Achtseweg Zuid. De Van Wezels voelen zich meteen thuis in TAB. ,,We zaten in het Glasgebouw op Strijp-S wat krap in ons jasje. Hier vinden we een leuke, rauwe ruimte. We waren meteen gecharmeerd door de omgeving", aldus Jeroen van Wezel.

,,En we kunnen hier groeien en ontwikkelen. Met onze partners in een pand is ook heel handig: je kunt snel even overleggen als daar behoefte aan is", aldus Martijn van Wezel.

Flexwerkconcept

Van de hand van de Kragt Groep is onder meer het flexwerkconcept Kick Offices voor het Philips Stadion en de inrichting van de nieuwe zevende etage van het Klokgebouw voor het bedrijf StudyPortals. De tijdelijke bureaus voor de negen medewerkers van Kragt Groep zijn ondergebracht op de verdieping waar eerder ook het bekende Eindhovense ontwerpersduo Kiki en Joost zat; zij zijn naar Hurksestraat 19 verhuisd. In de muur is een groot gat gezaagd, waardoor er uitzicht ontstaat op de werkplaatsen voor hout, plaatmateriaal en staal in de negen meter hoge hal met V-vormige betonnen pilaren en heel veel machines. De bedrijven die ook een plekje hebben gevonden, zijn Lovd Interiors en bouwbedrijf BER. ,,Het zou mooi zijn als we met de huurders van de twee nog te verhuren hallen van TAB een soort maakbaak kunnen maken", aldus Martijn van Wezel.

Energiecentrale

Volgens eigenaar Geva BV wordt gesproken met twee serieuze gegadigden voor de twee overgebleven hallen. Ook wordt er gepraat met geïnteresseerden voor het veel grotere, naastgelegen gebouw TQ. En het bedrijf maakt ook een plan voor de inrichting van het gebied en de koppeling aan de voormalige energiecentrale van Philips. Die wordt momenteel getransformeerd tot Innovation Powerhouse voor onder meer designbedrijf Van Berlo.

Bron: Eindhovens Dagblad, vrijdag 27 januari 2017