EINDHOVENSE STARTUP SORAMA GAAT SAMENWERKING AAN MET FLUKE

Posted by Frans van Beveren | apr 30, 2019 |

De Eindhovense startup Sorama gaat een samenwerking aan met Fluke, een bekende fabrikant van meetapparatuur. Samen hebben de bedrijven een nieuwe manier ontwikkeld om het detecteren van persluchtlekken te vereenvoudigen en te versnellen. Het resultaat van die samenwerking is een nieuw product, waarmee technici perslucht-, gas- of vacuümlekken kunnen traceren.

Tot nu toe was de techniek die werd gebruikt om geluid te visualiseren — genaamd "beam forming" — duur om te implementeren, gecompliceerd in gebruik en vooral gericht op high-end R&D- of consulting services. Fluke is de samenwerking met Sorama aangegaan om de ervaring die het eindhovense bedrijf heeft op het gebied van akoestische beeldvorming beschikbaar te stellen voor onderhoudstechnici en heeft een tool ontwikkeld die de duurzaamheid en bruikbaarheid heeft die vereist zijn voor industriële onderhoudstoepassingen.

"Een paar maanden na het vieren van ons tienjarig jubileum, is dit een nieuwe mijlpaal voor Sorama", aldus Dr. Rick Scholte, CEO en oprichter van Sorama. "De samenwerking met Fluke maakt interessante applicaties voor onderhoudstoepassingen mogelijk, naast onze steeds groter wordende impact voor klanten op het gebied van geluidsarm productontwerp en slimme steden."

"Om de pijnpunten van onze klanten aan te pakken, zoeken we voortdurend naar samenwerkingen met innovatieve bedrijven", zegt Henk Koppelmans, engineering manager bij Fluke Corporation. "De samenwerking met Sorama is een mooi voorbeeld van de inzet van een disruptieve technologie voor schaalbare innovatie die klanten van Fluke zeer zullen waarderen."

Bron.