Airbus blijft Eindhovens Additive Industries trouw bij de opschaling van zijn productiecapaciteit

Bart Brouwers | aug 14, 2019

Na drie jaar prototyping met Additive Industries' MetalFAB1 in Taufkirchen (bij München), heeft de Airbus-dochter APWORKS besloten om de serieproductie voor haar lucht- en ruimtevaartindustrie op te schalen. Daarvoor verplaatst het bedrijf dit deel van de activiteiten naar het Engelse Bristol. APWORKS was de eerste echte klant van Additive Industries en heeft het MetalFAB1 Beta systeem sinds de installatie in maart 2016 uitgebreid getest. Additive Industries heeft het hoofdkantoor op Strijp-T in Eindhoven.
APWORKS' belangrijkste focus in Taufkirchen ligt op de ontwikkeling en productie van complexe toepassingen voor de productie van metaal additive manufacturing in niet-gereguleerde industrieën zoals de automotive, robotica of tooling. Daarom is besloten de serieproductie voor de lucht- en ruimtevaartindustrie – een andere bedrijfstak – dichter bij de vestiging van Additive Industries op de lucht- en ruimtevaartcampus in Filton, bij Bristol, uit te voeren.
Joachim Zettler, CEO van APWORKS, is ervan overtuigd dat de productie van additive manufacturing in metaal (via 3D printing) zal blijven doorontwikkelen en zal kunnen concurreren met meer conventionele processen zoals gieten, machinale bewerking en poedermetallurgie. "In de komende jaren verwachten we dat deze markt voortdurend blijft groeien en vooral in de lucht- en ruimtevaartindustrie zullen nieuwe vliegtuigen en vliegtuigmotoren steeds meer onderdelen bevatten die op deze manier worden geproduceerd."

bron.