10 MILJOEN EURO VOOR INTERNATIONALE GROEI ADDITIVE INDUSTRIES

Posted by Bart Brouwers  feb 11, 2019

BOM BRABANT VENTURES EN HIGHLANDS INVESTEREN IN EXPANSIEPLAN DAT MOET LEIDEN TOT MONDIALE TOP3-POSITIE.

Additive Industries, de Eindhovense fabrikant van industriële 3D metaalprinters, heeft een lening van 10 miljoen euro afgesloten met BOM Brabant Ventures en grootaandeelhouder Highlands Beheer om de groei naar een wereldwijde top 3 positie te versnellen.

"Additive Industries speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de smart industry in Brabant, een van de speerpunten in ons investeringsbeleid", zegt Miriam Dragstra, CCO van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. "Het bedrijf heeft alles in huis om een speler van wereldklasse te worden. Dat is goed voor de werkgelegenheid én voor de innovatie van de Brabantse maakindustrie. Daarom willen wij het ambitieuze managementteam graag helpen om hun wereldwijde expansie te realiseren."

Highlands Beheer steunt Additive Industries al sinds de oprichting in 2012. Jonas Wintermans, die er samen met zijn broer Boris de directie voert, is tevens mede-oprichter van Additive Industries. "Vanaf de start hebben we hard gewerkt aan een stevig financieel fundament voor de lange termijn plannen van Additive Industries", licht hij toe. "We hebben een groot vertrouwen in de ambities van het team. Deze nieuwe financiële impuls is daarvan het logische vervolg."

Ilko Bosman, financieel directeur van Additive Industries ziet de nieuwe steun als een bevestiging van de gekozen koers. "We zijn heel blij dat we de samenwerking met Highlands nu kunnen uitbreiden en het vertrouwen hebben gekregen van BOM Brabant Ventures. De financiering gebruiken we om onze R&D activiteiten te vergroten, de procesontwikkeling te versterken én onze service-infrastructuur uit te breiden."

bron.