14 juni 2024

Mobiliteit

Gisteren werden in vakT in gebouw TQ de eerste resultaten gepresenteerd van het Strijp-T mobiliteitsonderzoek, een initiatief van Brainport Bereikbaar. Het team van Wouter de Valk, Jos Wijnen en Marijn Lugt hebben op basis van postcodes het woon-werk-verkeer van alle StrijpT bewoners in kaart gebracht.

Verhelderend om te zien hoeveel mensen tot ver verspreid over het land dagelijks naar StrijpT komen om te werken.

Er liggen veel kansen om de mobiliteit verder te verbeteren. Tevens werd er ingegaan op een aantal praktijkvoorbeelden van Strijp-T bedrijven. Goed voorbeeld doet immers goed volgen. Zo is CTOUCH actief met het fietsleaseplan en de ov-businesscard. Vertelde Marli van Boekel van Brainport Development over haar ervaringen met deelvervoer van MyWheels. En SOLE by PodoPrinter BV bracht het idee van de ‘mobiele fietsenmaker’ onder de aandacht.

De mobiliteitsmakelaars gaan de komende tijd met de Strijp-T community en het ontwikkelteam verschillende acties opzetten. Ook wordt in het 1.000 bomenplan, dat het terrein verder gaat vergroenen, aandacht besteedt aan een parkeergarage en dat de voetganger en fietser zich nog meer welkom en veilig voelen op Strijp-T. Daarnaast wordt momenteel samen met Kwirkey onderzoek gedaan naar het optimaliseren van het parkeren op Strijp-T.

Kortom, het thema mobiliteit is op Strijp-T niet voor niets het thema van dit jaar en komt terug in diverse initiatieven. “De kracht van het collectief op Strijp-T om van elkaar te leren en elkaar aan te spreken is typisch T en zorgt ervoor dat het verbeteren van mobiliteit extra kansrijk maakt”, aldus Wouter.

De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje bij Vascobelo waar verder werd nagepraat over ideeën en ervaringen rondom mobiliteit.