9 maart 2022

Gloeilampplantsoen in het ED

Gloeilampplantsoen bij Strijp-T in Eindhoven in oude luister hersteld; 23 bomen geplant, rest volgt later

EINDHOVEN - Met het planten van een prunus, een sierkersenboom, is de officiële start gegeven van de herinrichting van het Gloeilampplantsoen op Strijp-T in Eindhoven. In de eerste fase worden 23 bomen en de nodige heesters en onderplanten gezet. De rest volgt later. 

Michel Theeuwen 09-03-22,  Bron: ED

Het plantsoen is de 'voortuin’ van Strijp-T en gebouw TQ, zegt Boudie Hoogedeure van vastgoedbedrijf GEVA BV. ,,We konden ooit eigenaar worden en hebben toen, om klaar te zijn voor de Dutch Design Week in 2019 in ons enthousiasme te veel gesnoeid en gekapt. Het was goed bedoeld, om het plantsoen er netjes bij te zetten. We hadden toen natuurlijk eerst een vergunning aan moeten vragen. Daarna hebben we met de gemeente Eindhoven en Trefpunt Groen die fout proberen om te buigen.”

Compenseren verdwenen groen

,,Nu compenseren we het groen dat toen is verdwenen", vertelt Hoogedeure. ,,We hebben er het maximale uit proberen te halen, want een groene omgeving is belangrijk om prettig te wonen en te werken. Net als we bij de gebouwen de erfgoedstichtingen hebben betrokken, hebben we nu Trefpunt Groen betrokken.” 

Het volledige artikel vind je hier.