EINDHOVEN STAAT NIET STIL, DAT ZIE JE ONDER ANDERE AAN DE GEBIEDSONTWIKKELING VAN STRIJP-T.

Wat voorheen een stukje verborgen stad was, is nu een locatie waar je je als ondernemer graag wilt vestigen. Althans als dat past binnen het model Strijp-T: next step waarin Make-Create-Innovate centraal staat. Want de focus ligt op een selectief ondernemersgezelschap. Niet ieder bedrijf kan zich hier positioneren. "We kijken naar de aard van de bedrijfsactiviteiten. Deze dienen B2B te zijn en gelieerd aan de Innoverende, creërende maakindustrie op het gebied van High Tech, Sustainability, Smart Society of Experience," aldus Boudie Hoogedeure van het ontwikkelteam Strijp-T, met wie we over Strijp-T in gesprek zijn.

**Battle for Talent
**

"Vanaf de eerste brainstormsessies over Strijp T in maart 2016 was al duidelijk dat we op Strijp-T niet alleen naar de gebouwen op zich, maar naar het hele gebied (ruim 25 hectare) kijken. Hergebruik van dit historisch industrieel erfgoed werd het uitgangspunt," vertelt een bevlogen Boudie Hoogedeure. "De indrukwekkende naoorlogse gebouwen moesten blijven bestaan en met respect voor sfeer en architectuur worden gerenoveerd en geoptimaliseerd voor duurzame bedrijfsvoering met het comfort van nu. Zodanig een uniek gebied creëren voor ondernemers dat bedrijven de kwalitatief hoogwaardige uitstraling van Strijp-T als professioneel visitekaartje kunnen gebruiken.

Tegelijkertijd extra aantrekkelijk zijn om werknemers aan zich te binden, omdat die graag in een inspirerende omgeving met gelijkgestemden willen werken. Daarmee biedt de huisvesting op Strijp-T meer dan een aantal fysieke vierkante meters werkruimte. Strijp-T speelt daarmee in op één van de grootste uitdagingen van een ondernemer van nu. Zeker in een technische omgeving als Eindhoven waarin iedereen in dezelfde vijver van getalenteerd personeel vist. Het. Strijp-T wordt ingezet op het winnen van de zogenaamde 'battle for talent'", ofwel het aantrekken en behouden van talent door middel van aantrekkelijke huisvesting.

Make / Create / Innovate
Make, Create, Innovate "Innovatie, vernieuwing, versnelling, dat zit van oudsher in het DNA van Stijp-T. Daar moest niet aan getornd worden. In de Philipstijd wist eigenlijk niemand echt van het bestaan van dit stuk Eindhoven. Het lag achter poorten en er werd hard gewerkt, was de algemene gedachte. Nu al die jaren later is het duidelijk. Ieder gebouw heeft een eigen karakter en werd ontworpen voor een specifiek gebruik. Inmiddels is er meer dan 75.000 m2 getransformeerd en verhuurd en kunnen we met trots zeggen dat de gevestigde bedrijven anno nu, kennis koppelen en samen een hecht innovatief netwerk vormen."

People First

"Centraal staat hierbij het menselijk welzijn - voor nu en in de toekomst. De tijd dat een gebouw een puur financieel product was, ligt echt achter ons. En ook alleen nadruk leggen op het ontwerpen van energiezuinige gebouwen, is niet meer van deze tijd. Stijp-T focust op het belangrijkste doel van een gebouw; people first. Een inspirerende, gezonde en productieve werkomgeving, daar draait het om. Mede door het uitnodigende landschap, de daktuinen, het aangelegde plantsoen, met water en veel groen, is het een motiverende en productieve plek voor de medewerkers van de 50 bedrijven die zich inmiddels hier gevestigd hebben."

Strijp-T experience

"Een partner vanaf het eerste uur is Design Studio Van Berlo. Toonaangevend en gevestigd in gebouw TR, ook wel het Innovation Power House genaamd. Gebouw TQ dat ernaast staat, is het hoofdgebouw van het terrein. Dit gebouw, alleen al 40.000 vierkante meter, is in de jaren vijftig door Philips gebouwd en is daarmee één van de grootste gebouwen van Eindhoven. Onder andere zijn hier Additive Industries, C-touch en Fontys ICT gevestigd. Laatst genoemde HBO-opleiding werkt met Open Innovation Labs (OIL's). De jonge doelgroep van Fontys zorgt voor extra levendigheid, waar uiteraard qua faciliteiten ook rekening mee is gehouden. Op de begane grond van TQ zit 2Lobby: de ontmoetingsplek voor iedereen die werkt op het terrein. Deze horecagelegenheid kun je zien als de uitvalsbasis van alle bedrijfsevenementen die op het terrein plaatsvinden. Hier voelt het als thuiskomen en wordt je gastvrij ontvangen, zoals in een lobby van een hotel. Daarmee wordt het kantoor van de toekomst gevisualiseerd. Een plaats waar je met anderen verblijft met een flexibele duur en waar je af en toe uitsluitend komt vergaderen of iets eten. Zo is er een gezellig café, sfeervol ingericht en vol verwijzingen naar de geschiedenis van het gebied. En is er ruimte om te vergaderen. Verder is er een sportschool 'EindhovenGym' op het terrein, bevinden zich er prachtige daktuinen met inspirerende boardrooms. Deze high class ruimtes bieden naast een prachtig uitzicht, een unieke perfecte vergader-, diner-, of brainstormlocatie. Dit alles draagt bij aan een energieke Strijp-T experience waar je graag wilt vertoeven.

Doorontwikkeling

"Het gaat sneller dan we van te voren hadden gedacht. Het houdt niet op als alles verhuurd is. Op dit moment zijn nog slechts enkele units beschikbaar op Strijp-T in gebouw TQ, gebouw TZ en in gebouw TY. Dit laatste gebouw was het Philips Glaslaboratorium en wordt ook wel vanwege haar vorm de glazen kathedraal genoemd. Dit pand wordt volledig getransformeerd voor 2 gebruikers op dusdanige wijze dat het bijzondere uitstraling wederom behouden blijft. Voor dit gigantische pand met hoge plafonds zoeken we een nog een bedrijf van c.a. 3.500 m2 uit de innoverende maakindustrie die toe is aan een volgende stap. Naast het verder aanpakken van het naast gelegen gebouw TZ krijgt tegelijkertijd het buitengebied veel aandacht. Laan vier wordt op dit moment gereconstrueerd en recentelijk is een begin gemaakt met het opknappen van het Gloeilampplantsoen, dat zijn naam te danken heeft aan het ontwerp van de paadjes in de vorm van een gloeilamp waarbij de fitting als vijver terugkomt. Dit bijzonder stukje groen wordt ook wel de 'voortuin' genoemd en zorgt op haar beurt voor het versterken van het natuurlijke en duurzame karakter van Strijp-T.

Nieuwbouw mogelijkheden

Tenslotte biedt Strijp-T mogelijkheden voor nieuwbouw. De tweede uitbreiding van gebouw TAQ is in volle gang en de eerste gesprekken worden gevoerd met partijen die zich ook graag op Strijp-T willen vestigen, om zich straks ook trots 'Strijp-T bewoner' kunnen noemen en onderdeel vormen van de energieke innoverende community, ondanks dat de bestaande gebouwen al volledig verhuurd zijn.

Meer informatie is terug te vinden op www.Strijp-T.nl of neem contact op met Boudie Hoogedeure via 06 53397062 of boudie@strijp-T.nl

bron.