7 oktober 2021

Biodiversiteit op Strijp-T

Zoals bekend is duurzaamheid één van de thema’s op Strijp-T. Naast hergebruik van materialen, het toepassen van energiebesparende maatregelen, het aanbieden van en bijdragen aan sharing concepten zoals Mobiliteitspartner AMBER en Working Spaces MELT, wordt hard gewerkt aan het versterken van de kwaliteit van de groene omgeving en het bevorderen van de biodiversiteit. Ideeën en initiatieven van bewoners en vanuit de omgeving worden omarmd en zoveel mogelijk ingewilligd.

Zodoende is Niels de Kinderen van der Kinderen hoveniers de laatste weken druk bezig geweest met het plaatsen van 32 mezekasten en mussenpotten, 14 vleermuiskasten, 8 insectenhotels waaronder 2 hele grote in de vorm van een gloeilamp. Deze kasten zijn overigens gemaakt bij Campus Vitaal waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich inzetten voor alles wat groeit en bloeit.


Je kunt de kasten vinden verspreid op het terrein, langs de T-line, in de binnentuinen en op de daktuin van TQ en natuurlijk in het Gloeilamp plantsoen. Heb jij ze al gespot?