Beeldmaker en visual artist Paul Raats opent Xperience Center op Strijp-T

do 30 apr 2020

Beeldmaker en visual artist Paul Raats opent Xperience Center op Strijp-T
Fotograaf Paul Raats begon in 2009 als zelfstandig fotograaf na een loopbaan in het internationale bedrijfsleven. Tijdens zakenreizen ontdekte hij zijn liefde vooral fotografie en besloot hij om vanuit huis aan de slag te gaan als fotograaf. Vanaf het begin koos Paul voor innovatieve fotografie technieken; hij was een van de eersten in Europa die over een Drone beschikte om luchtbeelden te maken. Met deze drone kon hij zich onderscheiden van andere fotografen, wat resulteerde in een toenemende stroom opdrachtgevers. Het maken van unieke beelden vormde zich tot de rode draad van zijn creatieve werk.

Stap naar Strijp-S
De unieke stijl van Paul leidde hem op het pad van sportfotografie. Paul werkte regelmatig samen met Jeroen Veldkamp, van Veldkamp producties die hem informeerde over het nieuwe initiatief SX op Strijp-S. Paul besloot zich aan te sluiten bij het bruisende sport, marketing en mediacentrum op Strijp-S. De verhuizing van zijn thuiskantoor naar SX bracht Paul veel inspiratie en samenwerkingen met nieuwe bedrijven, ook buiten SX. "Voor Sint Trudo heb ik vanuit een helicopter luchtfoto's gemaakt van het Flying Dutch festival, op Strijp-S. Dat zijn unieke beelden die nu nog steeds gebruikt worden", vertelt Paul.

Artistieke beelden
In 2016 nam Paul het initiatief om de Nederlandse Olympische sporters in voorbereiding op Tokyo op artistieke wijze vast te leggen op beeld. Paul reisde enkele keren naar Tokyo om foto's te maken van de in opbouw zijnde venues, test events, en om de cultuur wat beter te leren kennen. Voor opnames van de Nederlandse sporters werkt Paul nauw samen met Sportcentrum Papendal. De beelden laten de sporters die zich voorbereiden op de Olympische spelen op heel bijzondere manier zien. Deze ontzettend gave beelden worden nog steeds regelmatig geëxposeerd en gepubliceerd met een doorlopende expositie op Papendal. Mede hierdoor ontstond de behoefte aan een permanente expositieruimte, waar in SX beperkte ruimte voor bleek te zijn.

Experience center op Strijp-T
"Het was al langer mijn droom om een soort experience center te openen. Een plek waar ik permanent foto's kan exposeren en waar kruisbestuiving is tussen partners waar ik intensief mee samenwerk", vertelt Paul. Maar ook om nieuwe visuele diensten aan te bieden, beeld en beleving, weer met nieuwe innovaties. Paul kwam in gesprek met Geva Bouwbedrijf en het ontwikkelteam van Strijp-T en kreeg de kans om zijn droom in de tuinkamer van gebouw TQ te realiseren. De ruimte, een oude Philips bunker, ligt in de tuin van gebouw TQ en wordt de werkplek van Paul Raats. "Dit is de ultieme ruimte om mijn werk als beeldmaker en visual artist te combineren met expositieruimte, en zelfs fotostudio. Mensen zijn welkom om hier te komen vergaderen, om de foto's te komen bekijken en hun wensen te bespreken", vertelt Paul.

Vraag naar eindproducten
Naast werk in opdracht en eigen werk richt hij zich steeds meer op het maken van eindproducten; unieke beelden geprint op bijzondere materialen. "Bedrijven hebben behoefte aan bijzondere prints voor op de muren van hun kantoor. Ook hierin maak ik iets innovatiefs; ik gebruik speciale materialen zoals een print in glas, met daarachter een mooie egale ledverlichting. Of heel hoogwaardig aluminium. Of leer, een print hoeft niet ook altijd vierkant of rechthoekig te worden", vertelt de visual artist.

"Mijn kantoor op SX hing bomvol met prints en dat ging echt niet meer. Op Strijp-T krijg ik de ruimte om meer van mijn werk te laten zien en mijn droom te realiseren. Een mooie vervolgstap". Er liggen nu ook plannen om met videovloeren en LED spiegels iets te gaan doen, erg mooi voor reclame uitingen voor het bedrijfsleven.

Blijven samenwerken met alle mensen op Strijp-S.
Paul blijft uiteraard samenwerken met alle mensen die hij heeft leren kennen op Strijp-S en in SX. "Voor mij is er weinig verschil tussen Strijp-S en Strijp-T. Alleen dat T een vervolgstap in mijn ondernemen is". Hij zal op zijn nieuwe plek nog meer de nadruk leggen op het maken van uniek creatief werk en het tonen van visuele eindproducten. De producten van Paul kunnen in de galerij worden bekeken en worden daar ook verkocht.

Paul nodigt de lezers van dit artikel uit om na opening een bezoek te brengen aan zijn nieuwe locatie, en komt graag in contact.

bron.