Draka Comteq Fibre

Draka Comteq Fibre B.V. is een hoogwaardige glasvezelfabriek in de groene corridor van Eindhoven Brainport. Het is de grootste multimodeglasvezelfabriek ter wereld die er voortdurend naar streeft de beste te worden of te blijven.

Dat geldt onder meer voor het product, de toegepaste technologieën en methodieken en bijbehorende bedrijfsfilosofie. En biedt daarmee een duurzame en uitdagende werkomgeving voor 150 tot 200 medewerkers.

Het bedrijf produceert, mede op basis van het wereldwijd gepatenteerde proces "Plasma Chemical Vapourized Deposition" (PCVD), een kwalitatief superieure optische glasvezel en daartoe leidend halfproduct.

De fabriek is in 1982 als Philipsbedrijf opgericht en in 1993 als Plasma Optical Fibre onderdeel geworden van Draka, dat in 2011 onderdeel is geworden van Prysmian Group.

Prysmian Group is wereldleider in de energie- en telecomkabelindustrie.

De fabriek is gevestigd in gebouw TAY op het bedrijventerrein Strijp T in de gemeente Eindhoven terwijl de kleinschalige productie ooit in gebouw TY is begonnen.

Een deel van de restwarmte die vrijkomt bij de jaarlijkse productie van één miljoen vezelkilometers wordt aangewend op de woningen op Strijp R te verwarmen.

Locatie op Strijp-T

Adresgegevens

Strijp-T Building TAY

Zwaanstraat 1, 5651 CA Eindhoven, the Netherlands