Ondergrondse Strijp-t safari

een eenmalige unieke kans!

eenmalige ondergrondse Strijp-T safari naar de wielewaal

a.s. vrijdag om 16.00 uur

Niks blijkt meer onmogelijk! Een wereldwijde pandemie, een klap in je gezicht bij een Oscar uitreiking, er gebeurt nogal wat in de wereld. Maar ook dichterbij, hier op Strijp-T! Het gerucht is waar!
 
Deze week maakte Studio 040 een opname op Strijp-T, over de atoomkelder onder gebouw TQ. Hierin bevestigt Bauke Hüsken van het gelijknamig Cultuurhistorisch Bureau, dat het ondergrondse tunnelstelsel die verschillende kelders van Philips gebouwen verbind, zeer aannemelijk is. Hij wil dit nader onderzoeken om zo de ligging van deze tunnels in kaart te brengen.

De gemeente Eindhoven (de nieuwe eigenaar van landgoed De Wielewaal en voormalige villa van Philips) heeft aangegeven dit niet toe te staan. Een ambtenaar heeft zo blijkt nu, tijdens één van de bezichtigingen van de Villa, daadwerkelijk een tunnel ontdekt! En deze staat rechtstreeks in verbinding met de atoomkelder in gebouw TQ. En zo blijkt het gerucht toch waarheid! Voor het eerst sinds jaren is er iemand via deze tunnels vanuit de kelder van de Wielewaal naar de atoomkelder in gebouw TQ gegaan.

In overleg met de gemeente is nu besloten om deze verbinding per direct af te sluiten in verband met privacy overwegingen en bescherming van elkaars eigendommen. De aanvang van deze werkzaamheden start dan ook volgende week maandag al.

We willen graag alle Strijp-T bewoners de gelegenheid bieden om met eigen ogen deze tunnels te aanschouwen. Schrijf je dus meteen in voor de ondergrondse Strijp-T safari via onderstaand aanmeldformulier. Dit kunnen we maar één keer doen! Dus vrijdagmiddag a.s. verzamelen we om 16.00 uur bij Vascobelo!

aanmelden ondergrondse Strijp-t safari

Ik blijf graag op de hoogte van Strijp-T events

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.