Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren

6 juni 2023 16.00 - 18.00 uur

Deze editie van Gluren bij de Buren zoomen we in op een belangrijk thema; cyberveiligheid. Dat doen we met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport.

Cyberveiligheid ingewikkeld? Best wel. Maar we ontkomen er niet meer aan om er werk van te maken. 80 Procent van het MKB is wel eens doelwit geweest van cybercriminelen. Dat is veel. Meer zelfs dan bij de grootbedrijven. Daar blijft de teller steken op 75 procent. Ook veel, maar er vallen tegenwoordig dus meer slachtoffers onder de kleinere bedrijven. Toch ziet slechts 29 procent van het MKB cybercriminaliteit als een groot risico, tegen 64 procent van de grootbedrijven.

Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) probeert ondernemers hiervan bewust te maken. En van de vele misvattingen die nog bestaan. Om hen zo te bewegen tenminste basismaatregelen te treffen, want dat kan al veel ellende schelen. Maar ook om te zorgen dat er een noodplan klaarligt, zodat een bedrijf zo snel mogelijk kan herstellen van een cybercrisis. 

 

Bovendien komt er een nieuwe wet aan. In opdracht van Europa. En de kans is heel groot dat uw bedrijf hiermee te maken krijgt. Is het niet rechtstreeks, dan indirect. Vanaf najaar 2024. Klinkt dat ver weg? Vergeet dan niet dat omschakelen of meebewegen tijd vergt.  

 

Tijdens Gluren bij de Buren vraagt het CWB hier aandacht voor. En voor het feit dat we organisaties kunnen helpen. Bijvoorbeeld met een reeks hulpkaarten, die zonder beperkingen te downloaden zijn op onze website.  En wie onderneemt in de keten van de landelijke high tech maakindustrie, kan lid worden van het CWB. Een stichting zonder winstoogmerk met één doel voor ogen: een cyberweerbare sector. Daarvoor levert het CWB meerdere diensten en stimuleert en faciliteert dat de participanten onderling kennis en kunde met elkaar delen. Zo staan we samen sterk. 

PLANNING

16.00 uur - verzamelen bij Vascobelo

16.15 uur - welkom en introductie bij/door Brainport Development (TQ5)

16.45 uur - inhoudelijk programma Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport

17.30 uur - afsluitende borrel op locatie

Wil je hier bij zijn? Meld je dan aan via onderstaand formulier.